Harry Potter and the Sorcerer´s Stone av J.K. Rowling

”It does not do to dwell on dreams, and forget to live, remember that.”

Titel: Harry Potter and the sorcerer´s stone
Författare: J.K Rowling
Serie: Harry Potter #1
Genre: Ungdom, Fantasy
Antal sidor: 309
Språk: Engelska
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: –
Översättare: –
Förlag: Scholastic inc.
ISBN: 978-0-545-58288-9
Utgivningsår: 2013 (1997)
Format: Häftad

Första meningen: Mr. and Mrs. Dursley, of number four, rivet Drive, were proud to say that they were perfectly normal, thank you very much.

Handling: Till now there’s been no magic for Harry Potter. He lives with the miserable Dursleys and their abominable son, Dudley. Harry’s room is a tiny closet beneath the stairs, and he hasn’t had a birthday party in ten years. Then a mysterious letter arrives by owl messenger. A letter with an invitation to an incredible place called Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. There he finds not only friends, flying sports on broomsticks, and magic in everything from classes to meals, but a great destiny that’s been waiting for him… if Harry can survive the encounter.

Min kommentar: Harry Potter-böckerna har inte varit en del av min uppväxt och i efterhand har jag känt mig en smula avundsjuk på alla som verkar helt såld på serien. Och citat som dessa gör mig ännu mer sugen på att ta del av denna enorma storsäljare: “Whether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home.”. Jag vill också få ett uns om vad alla känner för böckerna!

Jag har såklart sett filmerna och minns att jag verkligen gillade Hermione. Den där trollkarsvärlden var helt klart otroligt fascinerande!

Det är först på senare år som tankar om att läsa böckerna har väckts. Jag tror den främsta anledningen till att jag inte läst dem innan var för att jag när jag var ung hade lite svårt för läsning. Och det känns onekligen absurt när det är en så stor del av mitt liv idag. Men då hade jag inte ens en tanke på att man kunde läsa så tjocka böcker. Jag tänkte också att dom måste vara väldigt hemska (jag har nog alltid varit skraj av mig…). Och eftersom jag idag gillar att skriva så har en stor del av min lockelse till att läsa böckerna inspirerats mycket via författaren J.K. Rowling.

Nu när jag har börjat min Harry Potter-resa så känns det nästan lite overkligt. På ett sätt var det väldigt bekant att läsa, jag kan ju handlingen. Jag har hört att de första böckerna ska vara lite barnsliga och det kunde jag förstå eftersom det i filmen också var så. Men det var inget jag kände när jag läste. Vid något tillfälle kunde jag känna tvärtom! Scenerna gick både fortare fram än jag tänkt mig, men ändå inte.

Däremot tror jag att jag gjorde ett litet misstag genom att se på trailern till den första filmen. Då fräschades minnet upp lite på saker som jag hade glömt, det borde jag inte ha gjort för jag fick små glimtar under läsningen när jag inte mindes vad som skulle hända och då var det otroligt spännande. Så nu ska jag inte googla runt något om böckerna och annat runt omkring utan bara låta själv uppleva dem.

Kort sagt känns det underbart att också jag nu ska få besöka Harry Potters magiska värld, på riktigt!

Mitt betyg:

4 reaktioner på ”Harry Potter and the Sorcerer´s Stone av J.K. Rowling

 1. Joelinda 10 oktober, 2016 / 15:48

  Harry Potter har inte varit en del av min uppväxt heller, men det beror ju på att jag är en gammal tant (typ). Däremot har jag läst böckerna både på engelska och svenska redan när de kom – och har väntat och längtat efter varenda del. Älskar Harry Potter! Men ditt omslag var finare än mitt 🙂

  Gilla

 2. Lion´s Library 11 oktober, 2016 / 11:11

  Jag kan känna ibland att jag missat något men det går ju inte att göra något åt, det känns bra att jag får läsa dem nu åtminstone :)Jaså jag tycker det finns så många fina, egentligen vill jag ha den där första versionen 🙂 men någon gång så!

  Gilla

 3. MissMagic 14 oktober, 2016 / 19:08

  Roligt att du har gått in i HP bokvärlden. Det är verkligen fantastisk böcker 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.