Den mörkaste delen av skogen av Holly Black


Handling
I den mörkaste delen av skogen finns en kista av glas. I kistan ligger en sovande älvprins som ingen kan väcka. Hazel och hennes bror Ben är båda förälskade i honom. Båda drömmer om att vara den som lyckas väcka honom. Men vad händer när drömmen blir sann?

   I den mörkaste skogen måste du vara försiktig med vad du önskar. En oförsiktig önskan, och allt du håller kärt kan gå förlorat.

Kommentar
Den här boken var ännu ett spontanutskick som jag vid första anblicken blev något fundersam över om jag överhuvudtaget skulle komma att gilla. Är det skräck? Ungdomsbok? Verkligen inte vad jag dras till. Men sådan tur att jag blev motbevisad, för vilken överraskning den här boken var!

Jag fick dock börja om från den första gången som jag började läsa boken. Jag förstod ingenting. Men efter det gick det bra. Det var nästan som kvicksand, ni vet. Först tror man inte att det kan vara någon risk. Inga problem! Men så märker man att man har fastnat lite. Vad nu då? För att sedan börja sjunka allt mer tills man absolut inte kan röra sig ur fläcken. Jag ville bara plocka upp boken för att läsa när helst jag fick möjlighet, jag var fast!

Det hände något när jag fick veta vad som hade hänt med flickan Hazel. Det var gripande och sorgligt. Samtidigt gillade jag den enorma trofastheten i boken, någon slags romantik, till deras barndoms äventyrlusta. Men det får inte underskattas. Vad som sker i skogen är högst verkligt och farligt. Om än lockande. Så spännande! Jag älskade det sagolika i berättelsen. Både stilen och innehållet. Det var så inlevelsefullt. Den mörkaste delen av skogen var minst sagt en överraskning för min del, verkligen underbar att läsa. Betyg 4.

Recensionsexemplar från förlaget, tack!
Rabén & Sjögren 2017 (2015) 978-91-29-70133-3 324 sidor

2 reaktioner på ”Den mörkaste delen av skogen av Holly Black

  1. Joelinda 5 juli, 2017 / 08:04

    Holly Black, är det inte hon som skrivit Spiderwickböckerna? Jag läste den serien högt för ett av mina barn och tyckte de var fantastiskt bra (och det är verkligen inte alltid jag tycker det om barn- och ungdomsserier även när de är storsäljare…). Tror jag ska kolla upp den här boken, tack för tipset!

    Gilla

  2. Lion´s Library 5 juli, 2017 / 08:58

    Jag har faktiskt inge koll.. det här är nog en sån bok som jag aldrig hade plockat upp om den inte bara ramlat in hos mig hehe. Men det var en oerhörd glad överraskning! Jag får själv kika in de du nämner 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.