Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George

Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2016 (2013)
Antal sidor: 303

Baksidetext: Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?
   Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande bokhandel belägen på en pråm på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar. Genom att använda sin intuition finner han exakt den bok läsaren behöver, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv; han lider fortfarande i kval efter att hans livs stora kärlek försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.
   Efter att Perdu slutligen förmått sig att läsa brevet lättar han ankar och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och få ett avslut på historien. Med sig har han en storsäljande författare med skrivkramp samt en (kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv.

Mina kommentarer:
Det gick inte precis att undgå den här boken när den började dyka upp över allt, sedan är det förstås för den charmiga titeln som det är svårt att inte bli lite nyfiken. Det blev jag i varje fall, och visste att jag ville läsa den någon gång. Sedan fanns den plötsligt i min mammas bokhylla när jag var hemma över jul, så då passade jag på att läsa den.

Jag hörde en del som sa att den här boken var en favorit för dem, så blev det väl inte riktigt för mig. Jag kan förstå att det här boktemat går hem för bokälskare och jag tyckte absolut om att läsa Den lilla bokhandeln i Paris, det var ingen storhöjdare för mig, men läsvärd och mysig tycker jag. Det här med bokreferenserna tyckte jag var smått genialiskt, så det gillade jag väldigt mycket och var kanske det som höll mig fast. Det känns alltid som något extra när böcker som man känner igen och över huvud taget med kraften kring böcker, när det tar upp på ett smått magiskt sätt som det gör i den här boken, då är det ju svårt att inte gillade det. Dessutom framställdes det på vad jag tycker ett ganska så eget sätt, så det fick mig på kroken.

Så för mig blev det fullt okej, jag vet faktiskt inte riktigt vad det var som gjorde att jag inte drogs med fullt ut, kanske att handlingen var lite platt och tempot när jag tänker efter lite lågt. Boken blev ändå som en tummen upp för mig, tack vare det mysiga temat.

8 reaktioner på ”Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George

 1. Bokslukaren 15 januari, 2018 / 08:52

  Jag håller med dig. Det blev ingen höjdare för mig heller. Och jag vet inte varför. Kanske för höga förväntningar innan…

  Gilla

 2. Vargnatt 15 januari, 2018 / 18:13

  Jag tyckte det var mysig läsning 🙂 Läste den på sommaren och det passade perfekt 🙂

  Gilla

 3. Monika 15 januari, 2018 / 18:18

  Jag gillade när de pratade böcker, då var allt mysigt och bra, men den där kärlekshistorien… nja, det blev för mycket för mig 🙂

  Gilla

 4. Lion´s Library 18 januari, 2018 / 15:59

  Nej det var lite klurigt, hade inte så höga förväntningar dock, men den var ok 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.