Vålnadernas berg av Michelle Paver

Förlag: Semic
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 300
Serie: del 6 av 6

Baksidetext: Torak har mött och besegrat de onda Själ-Slukarna, en efter en. Men den farligaste av dem alla är kvar. Hennes ondska har skapat isande vinter i Storskogen, och snart närmar sig Själarnas Natt, då de dödas andar vaknar …

Torak beger sig till Vålnadernas berg för att möta den mäktigaste schamanen, hon som enligt tecknen kommer att leda till Toraks död. Farorna verkar övermäktiga – hur ska det gå för Torak, Renn och Ulv? Sista boken i Vargbröder-serien är sanslöst spännande!

Mina kommentarer:
Det var lite lätt vemodigt att ta tag i och börja läsa den här boken. För att det är den sista, på den här fina serien. Kanske inte fin i den bemärkelsen, men jag tycker om den. Framförallt den första boken, som jag läst och lyssnat på så många gånger. De andra har vart spännande att läsa såhär i vuxen ålder och då har jag känt att de fortfarande är spännande, sådär sanslöst ibland som de gör reklam för. Vänskapsbanden och relationerna är också väldigt fina, som ibland fått mig nära tårögd.

Det var inte så att jag hade några förväntningar på den här sista boken, mer än att det kändes lite märkligt som sagt, men jag blev inte riktigt nöjd med den ändå. Inte direkt besviken, men det känns lite sådär otillfredsställt när upplevelsen blir så på den sista boken. Allt var inte i den känslan, men endel.

Jag tyckte väl inte att det var något spännande den här gången, det drog inte tag och framförallt så tyckte jag det kändes så händelsefattigt. Egentligen så hände det inte så mycket, upplevde jag det som. För mig var det alltför platt och odynamiskt på något vis. Upptrappningen mot slutet, det som man vet om man läser boken, det tyckte jag inte gav mig ”kalla kårar”. Hehe, inte för att jag ska bli skrämd men lite vill jag att det ska kännas.

Sedan kanske det var lite fel på mig men jag hängde inte helt hundra med på slutet, vad som hände med Torak. Någotsånär, men inte helt. Lite smått frustrerande. Den sista biten i boken var jag dock med på så klart och det var jag nöjd över.

Lite synd att avslutningen blev lite halvdant men det fick gå. De andra böckerna har varit väldigt bra och det är en fantastisk serie att läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.