Årets bok 2020 – Nomineringar jag vill läsa

Igår offentliggjordes vilka 12 böcker som nominerats till att vinna årets bok 2020. Vid en första anblick blev jag lite besviken, fast jag inte sett på det med så stort intresse, en del i mig reagerar över att valet av böcker är för snäv och att jag saknar litteratur som överraskar från mer okända håll i världen. Men när jag hann smälta dem ett tag förstår jag förstås att alla är fantastiska böcker, och såklart med den uppmärksamheten blir jag nyfiken på vissa.

Bergens stjärnor och Brevvännerna har jag läst sedan innan. Jag kan delvist förstå den förstnämnda, men inte riktigt den andra (visst var den härlig men kanske inte i klass för detta). Spänningsromanerna är jag inte så hemma på, jag är mest nyfiken på romanerna som Ödesmark, Där kräftorna sjunger och Tistelhonung.

Förra årets vinnare Silvervägen lyssnade jag på. Även om jag hade lite svårt för den är jag hoppfull inför Jacksons nya, kan säkert bli annat att läsa, jag vill se orden. Temat i den kanske kan tilltala mig mer och sedan gillar jag huvudpersonens namn (som vi också valde till vår dotter). Där kräftorna sjunger är jag oerhört nyfiken på, den verkar superfin och intressant. Tistelhonung var gränsfall, men jag hoppas och tror på att den kan vara givande.

Har du läst någon av dessa? Vem eller vilka är du nyfiken på? 🙂

2 reaktioner på ”Årets bok 2020 – Nomineringar jag vill läsa

 1. Vargnatts bokhylla 29 april, 2020 / 20:56

  Ödesmark har jag läst nyss och den var väldigt bra! 🙂 Jag är nyfiken på Där kräftorna sjunger och Mitt liv som råtta 🙂

  Gilla

  • Fanny 30 april, 2020 / 13:14

   Kul att höra! Har hört mycket lovord om kräftboken 😉 mitt liv som råtta verkar också bra men är osäker om det är något för mig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.