Här bakas det

Hej igen efter några veckors uppehåll. För att gå rakt på sak skulle jag nog hävda att det berott på att jag tagit mig förbi de första ostadigt graviditetsveckorna. Så i början av april blir det leverans av bebis nummer två. Det är mycket som snurrar i huvudet och det är mycket som jag själv vill hinna med, typ, men tänkte pladdra på i det här inlägget om den senaste tiden, så kanske jag kan hoppa på tåget igen, både med bloggandet och skrivandet.

Senast jag visade något som hade med skrivandet att göra var i början på augusti, då när jag prompt skulle sätta någon form av rekord för att hinna skriva ett nytt utkast av Värdinnan innan jag skulle iväg för en månad med intensivkurs för körkort. Teoretiskt skulle det bli så vältajmat, men kort efter att jag plussade tog allt tvärstopp.

Det var just när sommarvärmen kom tillbaka och bjöd på sådär 27 grader ett par veckor eller vad det nu var, som jag också drogs med illamåendet och väldiga olustkänslor och trötthet såklart. Värmen gjorde det nog värre. jag kände inte för att göra någonting alls, inte det minsta av nytta, allra minst skapa historier… det var bara att ta sig igenom dagarna och tanken på min överenskommelse om att skriva ett utkast innan avfärd struntade jag i. Något annat tog över förstås. Annat var det nog vid första barnet då jag, om jag bara ville, kunde gräva ner mig i soffan hela dagen 😉

Det var fantastiskt att få tillbaka kropp och knopp under några månader där under våren och sommaren, jag kände mig nästan oövervinnerlig. Hade någorlunda kontroll på sömnen och jag var rätt tränad och hann ta milen på drygt 58 och var tokinspirerad, men nog undrade jag lite hur länge glöden skulle hålla i sig… Till den dagen jag plussade typ. Det ena drog ner det andra och jag kunde inte göra mycket. Helt plötsligt kunde jag med nöd och näppe jogga runt kvarteret, knepigt men så var det – pladask sa det med allt.

Sedan blev det dags att åka norröver med dotra och mamma samt hund och där blev det fullt upp ändå med att få tag i det där körkortet. De första två veckorna var väldigt intensiva. Jag som var trött i vanliga fall och blir dessutom trött av att vara i stan, och på det skulle jag lära mig och körde runt med bil gata ut och gata in. Sedan hem till flickebarnet, och den där teorin som också skulle sitta. Allt gick i ett och till slut blev det provvecka. Först teoriprovet på tisdagen och om jag inte klarade det skulle jag behöva avboka körprovet och det hade varit väldans bökigt. Som tur var klarade jag det, med rätt bra marginal också. Någon dag senare körde jag upp och det var också nervöst förstås men det gick superbra. Väldigt overkligt måste jag säga att jag ”helt plötsligt” blev avbockad som godkänd och kunde köra ut på vägarna själv. Första gången jag körde till jobbet kändes det som jag gjorde något otillåtet…

Men check på det och sedan åkte min liga hem igen. Lillfröken skolades in på förskola och ett antal möten genomfördes och nu sitter jag här. Tillbaka till vardagen igen. Skillnaden nu är att jag har lite mer frihet, på många sätt. Körkort och att jag får några timmar i veckan för mig själv när Liv är på förskolan och leker av sig (allt gick super, hon har hur roligt som helst). Men visst känns det overkligt att komma hem och ha ett par timmar som jag kan göra vad jag vill med. Har dock lovat mig själv att bara jobba med boken, i stort sett. Nu skriver jag detta i och för sig, men absolut ingen städning eller annat trams. Så min lilla morgonstund känns guld värt, jag som älskar förmiddagar i vanliga fall.

Det var nog det som jag behövde skriva av mig lite om. Nu blir det att ta tag i skrivandet igen. Planen är att planera under oktober inför november då det blir nanowrimo. Då kommer jag att skriva på min fantasyidé. Men mer om det kan komma i framtida inlägg. Det här får räcka så länge.

Det känns bra att jag verkar hitta tillbaka nu, det blir lite av en lång slutspurt nu under vintern med bokskrivandet och jag hoppas verkligen jag kan få fram något vettigt 🙂

3 reaktioner på ”Här bakas det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.