Bokrecension – En familjetragedi

Författare: Mattias Edvardsson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 371

Handling
Tre unga människor. Två mord. Men finns det mer än en sanning?

Bill Olssons ekonomi är körd i botten. Han kämpar för att försörja sin dotter och hyr ut ett rum till studenten Karla, som äntligen gjort sig fri från sin missbrukande mamma.

För att finansiera sina juridikstudier börjar Karla städa hos barnläkaren Steven Rytter och hans fru Regina. Men snart förstår hon att allt inte står rätt till i huset. Varför tillbringar Regina dagarna instängd i ett mörkt sovrum?

Samtidigt är Jennica mitt uppe i en trettioårskris. Via Tinder möter hon Steven och blir stormförälskad.

När Steven och Regina hittas döda i sitt hem blir Bill snart misstänkt. Fram växer en berättelse om en förtvivlad pappa som blivit desperat, och om ett läkarpar som förhåller sig fritt till alla regler.

Kommentar
Jag gillar den nya Lundasviten som Edvardsson skriver om, där komplexiteten i familjerelationer speglas och berättas på ett sätt som håller en på nålar. Jag fick lite vibbar av B.A Paris. Men den här tredje däremot blev jag tyvärr besviken på. Jag blev inte lika hänförd. Visst fanns det fortfarande den här spänningen och många saker förekom som gör det lilla extra för en välskriven historia, men överlag drogs jag inte med som tidigare. Kanske beror det personliga preferenser, vilket det förstås gör. Å andra sidan gillar jag ändå hur väl Edvardsson gestaltar ungdomar, det har han en bra blick för.

Betyg: 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.