Bokrecension – De odödliga

Författare: Chloe Benjamin
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 398

Handling
Det är sommar 1969 i New York. I ett nedgånget hyreshus har ett medium flyttat in. Hon säger sig kunna förutspå människors dödsdagar. Uttråkade på gränsen till desperation nappar de fyra syskonen Gold direkt. Simon, Klara, Daniel och Varya är för unga för att förstå vidden av vetskapen, när de smyger sig ut för att ta reda på sina öden.

Under åren som kommer måste syskonen välja hur de ska leva med de profetior de gavs den dagen. Kommer de att acceptera, ignorera, fuska eller trotsa dem? Simon, yngst i syskonskaran, flyr till San Fransisco i jakten på kärlek och frihet; Klara blir illusionist i Las Vegas, besatt av att testa gränsen mellan fantasi och verklighet; Daniel försöker kontrollera sitt öde genom att bli militärläkare i armén; och Varya, den äldsta i syskonskaran, vänder sig till vetenskapen för att finna svaren hon söker.

De odödliga är en stark och gripande roman som ställer frågor om hur vi lever, hur vi dör och vad vi gör med den korta tid vi har.

Kommentar
Den här hade jag inte sett eller hört talas om, men tyckte att den talade så bra till mig. Så jag började lyssna och den var intressant, men jag höll faktiskt på att tappa den en bit in, men så fick den åter fart och höll mig kvar hela vägen. Jag vet inte riktigt om jag tilltalades så av deras liv, däremot var det det här med konceptet om profetian som lockade mig. Väldigt mycket faktiskt. Och emellanåt när den nämndes genom boken tyckte jag det var så ofantligt spännande och fascinerande och frågorna hopades i mig. Så överlag blev det ändå en bra historia tycker jag.

Betyg: 4- av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.