Bokrecension – Lycka till med resten av livet

Författare: Isabel Boltenstern
Förlag: Mondial
Utgivningsår: 2020
Antal sidor: 197

Handling
Lyckan är inte att uppnå högt uppsatta mål eller nyårslöften, det är att befria sig själv från kravet att ständigt förbättra sin person.

I dagens samhälle är framgång lika med prestation vill du komma någon vart i livet måste du jobba hårt. Det är lätt att tappa bort sig själv i en vardag så fullspäckad att man inte hinner reflektera över vad man faktiskt gör, och allt fler kvinnor bryts ner av samhällets skyhöga förväntningar. Men vi behöver inte ha det så här. Det går faktiskt att skapa lugn i vardagen trots att världen går på högvarv. Det går att minska stressen och ändå leva ett spännande liv. Och det går att vara produktiv utan att bränna ut sig.

I Lycka till med resten av livet ger Isabel Boltenstern dig de verktyg du behöver för att leva hållbart. I 10 träffsäkra kapitel ringar hon in de utmaningar vi möter dagligen i form av maktstrukturer och orimliga krav och lär oss hur vi kan hantera stress, prestationsångest och dåligt samvete på ett mer konstruktivt sätt.

Kommentar
Nu har jag läst ett gäng böcker i det här temat och jag tycker att de flesta är väldigt bra. De är igenkännande, starka och vägledande för de som också drabbats eller känner sig befinnas i riskzonen. Också den här var väldigt bra, men jag tyckte nog att den fick många extra plusspoäng för jag uppskattade så mycket att lyssna på den från början till slut.

Det var så väldigt klockrent beskrivet. Både om dessa dilemman och kamper som de olika situationerna medför sig, innan, under och efter. Alla exempel gick rakt in. Jag hoppas verkligen att vi alla från våra olika positioner kan börja ta till oss det här mer nu, för det är alltför pressat många gånger med den takt vi ska leva våra liv på. Något som har ett alltför högt pris. Det är liksom inte bara ens egna ”lilla” hälsa som utmanas, utan allt annat runtomkring, så även hur naturen mår, med miljöförstöring.

Jag rekommenderar verkligen den här boken för ämnet kring utmattning, men förstås också rent generellt. För det är som sagt ett samhällsproblem som drabbar oss alla.

Betyg: 5 av 5

En reaktion på ”Bokrecension – Lycka till med resten av livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.