Bokrecension – Isabella

av Isabella Löwengrip & Rebecka Edgren Aldén (2021)

Om boken
Redan som tonåring blev Isabella Löwengrip Sveriges största bloggare under namnet Blondinbella. Som tjugoåring drev hon flera stora bolag. Vid 28 års ålder blev hon utsedd till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna. Hon hade då ett tiotal bolag med över 100 miljoner i omsättning och 30 anställda. Hon var på väg att erövra världen när allt kraschade. På bara några månader förlorade hon allt hon byggt upp och hamnade på psykakuten.

Det här är en ärlig och naken berättelse om hur det egentligen var under de framgångsrika åren. Hur det är att vara en människa som byggt upp en bild av sig själv i sociala medier som inte alltid stämmer med verkligheten. Men också ett försök att hitta den riktiga Isabella efter att ha levt som sin persona sedan tonåren.

Min kommentar
Klart jag vet vem Isabella är, och jag har i perioder läst hennes blogg. Jag är ganska insatt men den senaste tiden har jag fått allt mindre koll. Hennes krasch hängde jag inte med på, men drogs tillbaka för att höra hennes historia.

Väldigt mycket av innehållet känns igen. Har man läst hennes blogg så vet man och allt återberättas. Men jag tyckte att det gjordes otroligt väl. Berättandet var så bra att jag inte kunde sluta lyssna. Det var så sorgligt samtidigt som jag blir märkligt inspirerad. Jag blir även arg på den samtid vi lever i. Så många tankar som väcks. Och frågor.

Boken sammanfattar hennes historia väl. Det berikar och berör. Jag hade dock önskat att den sköts fram en bit i tiden just för att få med mer om livet efter, det var nog det som skulle intressera mig mest. (Jag gillade det som fanns med om livet efter, men tragiskt nog har en liten förtroendebit fallit av för jag vet hur mycket den där rollen och att visa rätt utåt osv alltid kommer påverka.)

Betyg: 5- av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.