Bokrecension – Frigående barn

av Sandra Dahlén (2021)

Om boken
Idag sitter, ligger eller står våra barn mer eller mindre stilla under större delen av sin dag. Problemet är dessutom inte barnens tid i skolan utan det är i själva verket tillsammans med oss föräldrar som barnen rör sig som minst. 

Skärmar, skjuts i bil och vagn tillsammans med ständig övervakning är några av orsakerna bakom utvecklingen. Boken Frigående barn försöker svara på varför barn är så stillasittande, vad barn egentligen behöver i termer av rörelse och hur vi föräldrar kan tänka och göra annorlunda för att bryta trenden och tillsammans ge våra barn den uppväxt de förtjänar. 

Vi föräldrar måste hjälpas åt för att tillgodose barnens grundläggande rätt till god hälsa. Innan det är för sent. 

SANDRA DAHLÉN är fackboksförfattare och har sedan 20 år tillbaka arbetat som föreläsare och utbildare. Hon har tidigare skrivit böckerna Sex med mera, Hetero och Hallongrottan.

Min kommentar
Jag önskar att varje förälder, nej varje person, läser den här boken. Det säger så otroligt mycket om vår samtid och vikten av rörelse. Att vårt alltmer stillasittande liv bringar så mycket mer sjukdom än vad vi tror och när det handlar om barn blir det rent av sorgligt. Men jag kan känna att det är lika mycket motivation att försöka röra på sig mer inte bara för barnens utan också för sin egen skull. Tester som visar att redan efter ett par veckor sker drastiska försämringar i kroppen. Det handlar inte alltid heller om att springa runt och träna dagarna i ända, visst behöver vi mer flås, men det stora hela handlar om att inte dåsa i soffan, i bilen, på en stol osv hela dagen utan vara i rörelse.

Boken är så väldigt medryckande, personlig och informativ. Jag rös för fullt stora delar av den, för jag tycker det här är så skrämmande. Jag kommer alltid bära med mig det här som togs upp.

Betyg: 5 av 5

En reaktion på ”Bokrecension – Frigående barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.