Summering av bokåret 2021

Under de här sista dagarna på året brukar jag sammanställa hur läsningen och skrivandet har varit. Som vanligt är jag förvånad att jag läser så pass mycket fast jag säger att jag inte ska göra det. Tanken är förstås att skrivandet ska få mer utrymme. Jag är dock inte missnöjd med vad jag hunnit med på skrivfronten. Men såklart önskar en alltid mer 😉

Vi kan börja med läsningen som än så länge är bloggens centrala del. Jag har trots allt läst väldigt mycket, som sagt, 129 stycken måste vara mitt rekord, men då har jag kört på ordentligt det här året också. I stort sett alla är ljudböcker där jag lyssnat smått maniskt i perioder. Vilka böcker som jag tyckte var allra bäst tänkte jag ta i ett separat inlägg.

Vad gäller skrivandet höll jag på att traggla ordentligt under vintern. Kanske var det inte så konstigt när jag dessutom blev mer och mer gravid, och vintern tog aldrig slut. Det är den segaste tiden på året för mig, och nu var jag höggravid och skrivandet kom ingen vart. Bättre dagar har jag erfaret 😉 Men så kom han till slut, lillebror, och det blev tyvärr ganska turbulent för mig personligen, alltså förlossningen blev en turbo på ett bra sätt men sedan blev det en stor omställning med två små troll. Tur att jag har landat i rollen som tvåbarnsmamma även om det fortfarande är mycket att hantera för att få till skrivtiden.

Jag är ändå lite stolt att jag (äntligen!!) fick ihop ett råmanus. Vid hösten sedan påbörjade jag min memoar, och hintade sedan om mitt projekt. Jag började även att skriva ett andra utkast för romanmanuset, som jag valt att kalla Du vilda rot. I november firade jag tvåårsjubileum med författarjakten och när jag blickade tillbaka kunde jag se min utveckling, men jag blev också manad att öka en växel. Uppdatering: Icke att förglömma har jag nu på kvällskvisten skickat in min första novell till en tävling, det var allt pirrigt.

Det är som med det mesta, som en vis person sagt – ju mer jag försöker desto mer tur får jag. Det har ju faktiskt gått framåt och det är jag nöjd med.

En reaktion på ”Summering av bokåret 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.