Tankar inför bokåret 2022

Det nya året är bara några timmar gammalt och jag tänkte fundera över hur jag vill att det ska bli utifrån mitt bokintresse.

Jag tänker inte sätta några som helst mål vad gäller läsningen. Innan har jag bara kört boktolvan, men nu slopar jag den också. Förra året hade jag valt böcker efter de jag hade i min egen hylla, men det blev ändå svårt, för det blir mest ljudböcker nuförtiden. Så jag funderar starkt på att rensa ut många här hemma. Jag har inga problem att hålla efter i mina hyllor, det blir liksom tydligt att om böckerna ändå inte blir läst trots en sådan här lista och målsättning, då är chansen minimal att de kommer att läsas framöver och då kan de likväl flytta härifrån. Hårda regler.

Det spelar inte heller någon roll att jag säger mig ska läsa mindre för att skriva mer – det blir som det blir. Jag sätter skrivmål, och så får läsningen plats alldeles naturligt däremellan, uppenbarligen 😉

Under 2022 borde jag först hinna skriva klart det andra utkastet för Du vilda rot. Jag har satt en deadline till sista januari. Det tog tvärstopp halvvägs men jag hoppas att jag nu samlat på mig material och tankar för att dra det till målgång. Det som är bra är att jag har slutet från första utkastet ”klart”, det ska bara hända lite mer och binda ihop kedjan lite bättre.

Efter det vill jag nog läsa på om skrivkonsten och ägna mig åt sådant. Till det hör också att jag under året vill testläsa fler manus, det är så utvecklande. Samtidigt vill jag bygga en ny historia och idé – som ännu inte existerar. Ett nytt råmanus vill jag under året skriva. Dessutom fortlöper min memoar som jag skriver på emellanåt. Under mellandagarna anmälde jag mig också till en universitetskurs i litteratur, kursen var öppen för sen anmälan och det kan man lugnt säga att jag gjorde. Det skulle vara helt otroligt roligt om jag blev antagen, ämnet är mitt i prick det jag strävar efter.

Jag hoppas helt enkelt att mitt bokliga år med främst skrivande kan accelerera än mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.