En fullmånenatt i skogen

Det här inlägget skriver jag i efterhand för när jag nu sitter och listar mina tältnätter här på bloggen så upptäcker jag helt enkelt att den här femte inte finns. I stället hade jag antagligen fullt upp med nanowrimo och skrev ett par andra mer utvecklande inlägg. Dessutom kom min mamma ner på långväga besök samma dag som vi återvände hem från vårt äventyr och var här en vecka. Så jag förstår att jag lite glömde bort detta inlägg. Men tänker att det aldrig är försent, om inte annat kommer allt finnas betydligt mer utförligt och spännande att läsa i min memoar, förstås.

Denna tältnatt inträffad den 19 november. Jag var smått förhoppningsfull att tälta den här natten, tänkte att jag skulle fånga en magiskt stund genom att tillbringa en natt i skogen när det var fullmåne. Å andra sidan pockade de skrämmande tankarna på om att det också innebär varulvar… bara fantasier förstås, eller? Men faktum blev sedan att jag inte ägnade dem en endaste tanke när jag väl befann mig där i tältet. Månen såg jag heller inte skymten av då det var så molnigt. Dessutom blåste det något otroligt. I stället var det det som skrämde mig. Ibland kändes det som att en katt sprang på tältet. Ibland får jag allt hjärtat i halsgropen.

Jag minns att jag tänkte att om det här inte var återhämtning, så vet jag inte vad. Jag tillbringar nämligen 10-12 timmar liggandes på samma yta. Det blev också första gången som jag kände ro nog att läsa en stund, dessvärre hade jag ingen bok med mig. Istället somnar jag till, men vaknar snart, om vartannat och nätterna blir långa. Morgonen därmed lika efterlängtad.

Den här gången hände också något som gjorde att jag fick rucka på en av mina principer för aktiviteter som dessa, men det får ni läsa om i boken i stället.

Under 1 års tid djupdyker jag i vad vår naturkontakt och våra tältnätter betyder för mig och mina barn, jag måste få veta vad det innebär att växa upp med naturen. Och jag skriver en bok om det.

Dag 74

Här kan du läsa om våra andra tältäventyr under året med detta bokprojekt:
1. Den första tältnatten
2. Den andra tältnatten
3. Den tredje tältnatten
4. Den fjärde tältnatten
5. Den femte tältnatten
6. Den sjätte tältnatten

2 reaktioner på ”En fullmånenatt i skogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.