Vad hände med den här våren?

Hej på er, efter några månaders blogguppehåll!

Det var inte tänkt att jag bara skulle försvinna, men det blev väldigt mycket annat som tog över mitt liv och jag har verkligen snurrat i ett. Det blev så mycket att jag för andra gången, ganska precis ett år efter den senaste incidenten, fick en stressreaktion. Kroppen sa stopp. I huvudet kunde jag tänka att det snart kommer lugna ner sig och jag förstod att det inte var hållbart att ha så mycket att göra med två små barn som också behöver tas omhand. Den sista mest intensiva veckan fick jag svimningskänslor, som efter det har återkommit men inte lika extremt. Jag ska till läkaren om ett par veckor men jag som är uppmärksam och hyfsat klok har ändå tagit kroppens varning på allvar och gör allt för att inte äventyra. Det här får bli ett eget inlägg framöver. Vad har jag egentligen haft för mig de senaste månaderna?

Jag har läst en distanskurs på halvfart, litteratur och ekokritik. I mars började jag läsa yrkesutbildningen till förlagsredaktör hos JW Förlag & Utbildning. Sedan har jag jobbat nästan varje helg hos en handelsträdgård kan man säga. Det blev också väldigt rörigt på jobbfronten med det gamla jobbet ett tag och mycket förändringar och omplaneringar som byggde på stressen. Nämnde jag barnen? Och allt dygnetruntarbete det innebär att vara mamma med ansvar och framförhållning.

Det blev alldeles för mycket att bolla alla göromål. Men nu har det lugnat ner sig och jag kommer se till att inte snurra runt på det här sättet mer. Jag misstänker att det inte blir lika rörigt i huvudet när båda barnen går på förskolan till hösten. Det var inte helt lätt att hinna med alla sysslor utan att stressa sönder när det ena barnet var hemma på heltid.

Avslutningsvis är jag väldigt förväntansfull för det jag planerar de kommande månaderna. Det är mycket spännande som väntar med uppstart av eget förlag med lektörsläsning och att skrivandet ska få fart igen. Min memoar kommer dessutom snart att knytas ihop och den väntar otåligt på att få möta världen. Och blogga, det ska jag.

Hur har ni haft det de senaste? Har ni läst något givande, hur går skrivandet?

Jag har även funderingar på att låta andra skrivsjälar få gästblogga här och få ett inlägg dedikerat till just dem, är det något du skulle vilja göra? Maila mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.