Veckans bokbloggsfråga – vecka 50

Så här formulerar Carola på Barnboksbloggen sin fråga:

Har du hunnit börja fundera på det kommande året när det gäller din läsning och ditt bloggande? Kommer du att delta i några utmaningar, kommer du att fokusera på ett visst tema eller kommer du att göra några stora förändringar i ditt läsande/bloggande?
Jag har inte planerat något speciellt med läsandet och bloggandet inför nästa år, jag vill lämna det öppet och bara låta mig läsa helt fritt. Men en sak som jag i varje fall har tänkt är att sänka mitt goodreads-mål lite just för att jag gärna vill hinna med en del tegelstenar också. Sedan har jag ju min egna lilla hyllvärmarutmaning där jag varje månad plockar ut en ”gammal” bok att läsa. Men dessa två lämnar det ändå fritt för mig att läsa vad jag vill och så vill jag också ha det nästa år. Sen vet man ju inte vad som kan tänkas dyka upp, men som det känts har jag velat ha det utmaningsfritt. Bara att göra en tbr-hög med ett gäng böcker är svårt att följa, om än roligt att göra 🙂

8 reaktioner på ”Veckans bokbloggsfråga – vecka 50

 1. Joelinda 16 december, 2016 / 15:40

  Jag tror man måste tillåta sig att läsa det som passar för stunden, inte det man lovat bloggläsarna eller andra bokbloggare. Det är ju ändå NÖJE vi pratar om, inte ett avlönat arbete! Om man ska behålla glädjen i att blogga så bör det inte vara för mycket tvång, tänker jag.

  Gilla

 2. Evelina Nilsson 17 december, 2016 / 08:16

  Jag tycker om utmaningar, men det får inte bli ett stressmoment! Läsningen måste ju först och främst vara för nöjes skull och ska inte handla om att man måste läsa en bok, som man kanske inte heller tycker om.

  Gilla

 3. Jenny H 17 december, 2016 / 17:21

  En snillrik idé att läsa en hyllvärmare varje månad. Då blir det inte för högt krav och samtidigt betar man av de där som bara blir stående.Håller med om att tbr-högar är roliga att göra, men svårare att följa …

  Gilla

 4. Lion´s Library 18 december, 2016 / 11:10

  Eller hur, precis så. Men ibland är det lätt det blir lite fel, om jag hoppat på något har jag svårt att avbryta det. Så jag ska snarare försöka nästa år att bara läsa vad jag känner. Det gör jag ju nu också, men många böcker blir ändå lite utefter lite utmaningar.

  Gilla

 5. Lion´s Library 18 december, 2016 / 11:12

  Ja jag tycker det har fungerat bra den lilla tid jag provat, sakta men säkert-metoden :)Eller hur i stunden känns det hanterbart men det hinner ju ändras.

  Gilla

 6. Lion´s Library 20 december, 2016 / 19:57

  Det låter bra! Det känns ganska skönt att bara få ta det som det kommer, utan att behöva tänka in vissa böcker som det annars kan bli 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.